We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We may also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. Read more about our Privacy Policy.

I got it!

Jaarcongres Relevant 2017

Samen werken aan een veilig Nederland

Het jaarcongres Relevant 2017, hét congres voor Externe Veiligheid, vindt plaats op donderdag 14 december in De Fabrique in Utrecht. Jaarlijks bezoeken zo'n 250 deelnemers, afkomstig uit gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s, bedrijfsleven en adviesbureaus, het congres voor verdieping en ontmoeting. Centraal staat dit keer de veranderingen die de Omgevingswet voor het werkveld met zich meebrengt.

De Omgevingswet betekent een grote verandering in het omgevingsrecht. Centraal staat het bundelen van milieu- en ruimtebeleid en ruimte bieden aan nieuwe ontwikkelingen. Een voordeel voor Externe Veiligheid kan zijn dat het onderwerp voortaan vanaf het begin van de planvorming wordt meegenomen. Tegelijk is een integrale benadering ook een uitdaging.

Deze nieuwe wetgeving is niet zuiver een technische transformatie. Het vraagt ook een andere houding van alle betrokkenen in de uitvoeringspraktijk. Zo krijgt de EV’er te maken met tal van mensen met andere achtergrond en belangen. Dit betekent dat meer samenwerking nodig zal zijn om er “samen uit te komen”.

Hoe doe je dat? En wat betekent dat voor je vak als  je straks in een breder netwerk zult moeten opereren? Hoe kun je er voor zorgen dat je met jouw specifieke vakkennis impact hebt? En hoe kun jij bijdragen aan een goede plek voor EV in de integrale afweging?

Het congres trapt af met een afwisselend en interactief plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Ruben van der Laan (TU Delft). Je kunt vervolgens kiezen uit een rijk menu aan infosessies en workshops. Door deze opzet is het congres dé plek om inspiratie op te doen, bij te praten en samenwerkingspartners te ontmoeten.

Het congres is een initiatief van Relevant, netwerk externe veiligheid, en VVM, netwerk van milieuprofessionals.

Voor meer informatie: ;

When

14 Dec 2017 @ 12:00 am

14 Dec 2017 @ 05:00 pm

Duration: 17 hours

Where

De Fabrique

7 Westkanaaldijk

3542 DA Utrecht

Netherlands

Organised by

VVM-Vereniging van Milieuprofessionals

+31-30-232 29 89

Recent Publications in Pollution

Recent Videos in Pollution

Recent News in Pollution

Time flies! 6 months left to go to the #REACH2018 deadline. In this video, John submits his dossier completing all… https://t.co/NfJNXs5eNh

@EU_ECHA - 11 Dec 2017 15:04

Have you given your comments yet? Last chance to contribute to the proposed restriction of #lead and its compounds… https://t.co/nZOrMq9lVL

@EU_ECHA - 11 Dec 2017 13:12

Rendez-vous à 14h30 pour la conférence @ademe/@ser_enr sur les entreprises engagées pour le #climat et les #EnR ave… https://t.co/tha0XI0sFO

@EU_ecoinno - 11 Dec 2017 13:04

Recent Speakers in Pollution