We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. Read more about our Privacy Policy.

I got it!

Event
22 May 2019
Development

Impact Now Antwerpen - On the road to positive change

Wat is IMPACT NOW? Oplossingen voor de uitdagingen van vandaag: klimaatopwarming, hernieuwbare energie, duurzame landbouw, afvalverwerking, consumptie, onderwijs, slow fashion, duurzame steden, armoede, mobiliteit, gezondheid, …

Wil je actie ondernemen voor onze planeet en onze samenleving?

Wil je bijdragen aan een positieve verandering in België?

Dan is Impact Now iets voor jou! Doe mee en samen streven we naar positieve verandering!

 

Wat is IMPACT NOW?

Oplossingen voor de uitdagingen van vandaag: klimaatopwarming, hernieuwbare energie, duurzame landbouw, afvalverwerking, consumptie, onderwijs, slow fashion, duurzame steden, armoede, mobiliteit, gezondheid, …

Een reeks participatieve evenementen waar u de kans krijgt deel te nemen aan workshops, pitches, networking en om te experimenteren met duurzame oplossingen.
Wij willen positieve impact aanmoedigen via ontmoetingen tussen duurzame investeerders en maatschappelijk innoverende bedrijven.

Registreer u als startende onderneming voor de Call for impact, een oproep met een award voor de meest impactvolle ondernemingen van België!

Impact Now is een reeks lokaal verankerde evenementen gericht op bedrijven, organisaties en individuen die streven naar positieve verandering in België. De evenementen zijn gewijd aan het thema ‘impact’ en de Sustainable Development Goals zijn de rode draad.

Impact Now is ontstaan vanuit de urgentie om te handelen voor onze planeet en onze samenleving. We kunnen de uitdagingen waarvoor de mensheid staat enkel oplossen als we impact centraal stellen in elke actie, op alle niveaus, van burgers tot bedrijven, instellingen en influencers. Als u net als ons denkt dat we samen sterker zijn, dan is Impact Now iets voor u.

 

DEEL #1

De namiddag is gericht op commerciële en sociale ondernemingen, investeerders, academici en publieke autoriteiten. Het doel is om samen te bouwen aan een duurzame transitie.

  • 13u30: Verwelkoming

  • 14u00: Keynote door Sihame El Kaouakibi, sociaal onderneemster en founder van JJ House

  • 14u30: Een hackathon, waarbij we zoeken naar manieren om de samenwerking tussen de verschillende actoren van het ecosysteem te verbeteren

De hackathon is georganiseerd rond vier clusters die gelinkt zijn aan de Sustainable Development Goals. U kunt op uw ticket de cluster aanduiden die het best overeenstemt met uw activiteiten of interesses. (Gelieve slechts één cluster aan te duiden)

  1. 'Decarbonisatie': hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, koolstofafvang

  2. 'Circulaire economie': reduceren, hergebruiken, herstellen, recycleren

  3. 'Menselijk kapitaal'kwalitatief onderwijs, fatsoenlijke banen, welzijn, duurzame economie

  4. 'Slimme steden': slimme gemeenschappen, stromen, data, bodem(bestemming), duurzaamheid

 

 

DEEL #2

In het avondprogramma komt u te weten hoe u - als individu, onderneming, instelling of organisatie - kan bijdragen aan de Sustainable Development Goals.

  • 16u30: Verwelkoming

  • 17u00: Uitleg over hoe je een B-corp certificaat kunt krijgen: een certificaat dat wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan maatschappelijke en milieuvereisten, managementvereisten en transparantie voor het publiek

  • 17u15: Conceptualisatie van het thema 'impact' door Sociale Innovatiefabriek

  • 17u30: Diverse workshops

    • Impact measurement: Hoe uw maatschappelijke impact meten en vergroten? Door en SI2 Fund
    • Hoe een succesvolle crowdfundingcampagne lanceren? Door Hello Crowd
    • Impact in de stad - Door Stadslab 2050
  • 18u30: Ronde tafel 'Investeren in de Sustainable Development Goals'. Met de inbreng van een bank, beleggingsfondsen en een platform voor impact investing.

  • 19u00: Keynote door Jamy Goewie, sociaal onderneemster gepassioneerd door creative problemsolving en ervaringsdeskundige binnen EVPA, & Piet Colruyt, impact investor en oprichter van het Impact House in Brussel.

  • 19u30: Pitches door lokale impactvolle ondernemingen

  • 20u00: Networking met een hapje en een drankje waarop u onze Impact Makers kunt ontmoeten. Stel hen al uw vragen. Neem deel aan hun financiering via live-crowdfunding met een gift of directe investering in hun kapitaal of ontmoet ervaren investeerders en word er zelf een.

When

22 May 2019 @ 01:30 pm

22 May 2019 @ 09:30 pm

Duration: 8 hours


Where

Co-Station (The Beacon)

7 Sint-Pietersvliet

2000 Antwerpen

Belgium


Language

English en


Organised by

Lendahand (deactivated)

Other Events in Development

Recent Publications in Development

amfori Speak for Change - Deployment Guide Bangladesh

Publication, Apr 2024, amfori.org

Panorama CEOE Europa - Abril 2024

Publication, Apr 2024, amfori.org

amfori Speak for Change Deployment Guide India

Publication, Apr 2024, amfori.org