We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. Read more about our Privacy Policy.

I got it!

Online Webinar
04 Apr 2024
Education

Info event about the third call in Bosnia and Herzegovina

Our programme representatives in Bosnia and Herzegovina hold an online information event about Interreg Europe and its third call for project proposals. The event takes place online on 4 April 2024 from 10:00 to 11:30 CEST.

Objavljen 3. poziv za program Interreg Evropa

 

Od 20. marta do 7. juna 2024. godine otvoren je treći poziv za podnošenje projektnih prijava u programu Interreg Evropa u programskom periodu 2021-2027. Za ovaj poziv planirano je ugovaranje 130 miliona eura (što predstavlja gotovo 40% ukupnih programskih sredstava) i otvoreni su svi tematski prioriteti Programa koji prate prioritete kohezione politike EU, odnosno pametniju, zeleniju, povezaniju i socijalniju Evropu te građanske i institucionalne ciljna grupa korisnika u ovim projektima su institucije na svim nivoima vlasti koje se bave izradom politika i strateških dokumenata, a sve informacije o pozivu, info sesijama i relevantni dokumenti mogu se naći na programskoj stranici.

Interreg Evropa je međuregionalni, panevropski program teritorijalne saradnje, u kojem pored zemalja članica EU i Norveške i Švicarske, od prošle godine učestvuju i zemlje kandidatkinje za članstvo, među kojima i Bosna i Hercegovina. Iako je ovo prvi poziv u ovom programu otvoren za zemlje kandidatkinje, ujedno je i poslednji u ovom programskom periodu za koji su izdvojena značajnija programska sredstva i u kojem su otvoreni svi tematski prioriteti. Stoga je u ovom periodu izuzetno važan angažman svih institucija i organizacija zainteresovanih za učešće u ovoj vrsti projekata.

Također, sa ciljem što snažnije integracije zemalja kandidatkinja u Program, uporedo s trećim pozivom, otvoren je i restriktivni poziv putem kojeg će se partneri iz zemalja kandidatkinja uključivati u već odobrene projekte prvog i drugog poziva, što također predstavlja priliku za učešće naših korisnika. Više informacija o ovom pozivu dostupno je ; Na ovom linku se možete registrovati i na online Q&A sesiju koja će se održati 9. 4. 2024.

Direkcija za evropske integracije u saradnji sa službenicima Programa 4. aprila organizuje Info dan za korisnike iz Bosne i Hercegovine na kojem će biti predstavljena oba poziva, a za učešće na ovom događaju registrovati se možete ;  

When

4 Apr 2024 @ 10:00 am

4 Apr 2024 @ 09:30 am

Duration: 0 hours, 30 minutes

Timezone: GMT +2:00


Where

Online Webinar


Language

English en


Source:

Interregeurope

Featured Events in Culture

Other Events in Culture

2nd World Conference on Language Learning

United Kingdom, 18 Oct 2024

PHYSICALITY IN ACTING

Germany, 17 May 2024

Similar Webinars in Culture

CIRC Training for Educators

Webinar, 15 Oct 2024

Der Klagenfurt Research Retreat

Webinar, 13 May 2024

Recent Publications in Culture

Innover en faveur de la jeunesse

Report, Apr 2024, anru.fr

Clear writing tips - Helping you write with impact

Publication, Apr 2024, eesc.europa.eu

Architecture Policies Europe 2024

Report, Apr 2024, ace-cae.eu

Featured Events